L'APRS demana una regulació del trànsit de camions

Els empresaris del polígon de Riudellots de la Selva associats en una entitat demanen que l'Ajuntament reguli el trànsit de camions pels carrers de l'àrea industrial. El president dels propietaris, Narcís Xifra, considera que hi hauria d'haver un espai habilitat per a l'estacionament dels vehicles pesants, ja sigui sota la responsabilitat municipal o bé via concessió.
Xifra és el secretari del consell d'administració de l'empresa Comexi, instal·lada a Riudellots des del 1998, i el president de l'Associació de Propietaris del Polígon de Riudellots (APRS) des de fa deu anys. Abans, l'associació havia estat presidida per Jordi Palomeras i Jaume Guàrdia. De les 130 empreses que hi ha al polígon de Riudellots, 70 formen part de l'associació.
“Estirar el carro”
Xifra explica que l'associació d'empreses del polígon ha tingut una trajectòria “singular”, però que “ha estirat el carro” en moltes de les actuacions que s'hi han fet. Es refereix, per exemple, a l'asfaltatge “de les principals artèries” del polígon, obres que va executar l'Ajuntament. Des del 2014, el polígon té fibra òptica (amb més d'un operador) i part de l'àrea té connexió 4G des del 2015.
El president de l'APRS assenyala que el 70% dels ingressos ordinaris de l'Ajuntament es deuen a l'activitat de les societats del polígon, ja sigui via IBI, IAE, impost de vehicles o contractes de serveis com ara el telèfon i la llum. Per això, anys enrere, els propietaris de Riudellots van proposar a la Generalitat que un percentatge dels ingressos generats per la seva activitat els revertissin directament.
Igual que a Riudellots, als polígons de Vilamalla (Alt Empordà), Fornells i Vilobí d'Onyar, així com en l'àmbit del Ter Brugent, també hi ha associacions de propietaris. Xifra, que és membre de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), assenyala que la Diputació treballa en l'anàlisi dels polígons a la demarcació per contribuir a fomentar-ne el desenvolupament.

FONT: EL PUNT AVUI