Riudellots de la Selva aposta per millorar la competitivitat del polígon industrial amb la certificació

  • 26 Març 2024

Un dels objectius de l’Àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva és millorar la competitivitat del polígon industrial del municipi. Amb aquesta finalitat, s’ha establert com a objectiu aconseguir l’acreditació de "Polígon Empresarial de Qualitat – Polígon Q". Aquesta certificació, liderada per la CEPE i certificada per AENOR, inclou un conjunt de requisits objectius i mesurables per a reconèixer qualitat de les àrees empresarials i de les entitats que les gestionen.

El primer tinent d’alcalde i regidor de dinamització econòmica, Lluís Barnés, va posar-se en contacte amb la nostre associació per traslladar-nos la iniciativa, explicant que la Diputació de Girona concedia a l’Ajuntament una subvenció per tramitar la certificació. Des de l'APRS, això ens va semblar una excel·lent idea, ja que, d'una banda, obtindria prestigi per al polígon i es reconeixeria la tasca realitzada per l'associació que porta més de 30 anys vetllant pels interessos del polígon, i d'altra banda, ajudaria a avaluar de forma objectiva els punts a millorar.

El procés per a aconseguir la certificació comprendrà diverses fases, des de la pre-auditoria del polígon, ja iniciada amb la participació de l'APRS, fins a la presentació de la sol·licitud a CEPE i l'auditoria in situ per part d'AENOR. Un cop aconseguida, la certificació tindrà una validesa de tres anys i permetrà establir un pla d'accions per a garantir el compliment dels requisits de qualitat."