Empresaris de Riudellots indignats pel retard en les subvencions de la fotovoltaica

  • 07 Maig 2024

A l'última assemblea de l'Associació de Propietaris del Polígon Industrial de Riudellots de la Selva (APRS), celebrada el 25 d'abril, diversos empresaris van expressar la seva preocupació i malestar pel retard en el cobrament de les subvencions per la instal·lació de plaques solars i l'adquisició de vehicles híbrids i elèctrics.

  Tot i haver presentat, fa més de dos anys, tota la documentació requerida i haver complert amb els diversos requisits establerts per la Generalitat de Catalunya, cap empresa ha rebut encara les ajudes promeses.

  Els mateixos empresaris van manifestar que se senten enganyats, ja que van confiar en l'administració catalana, i per això van decidir realitzar aquestes costoses inversions. No obstant això, després de dos anys, a part de paraules boniques, ningú de l'administració catalana sap dir-los quan els pagaran, o encara pitjor, si tenen intenció de fer-ho.

  Segons dades recentment facilitades per la mateixa administració catalana, només s'ha pagat, fins al dia d'avui, l'1,4% de les ajudes per a plaques solars i el 10% de les destinades a vehicles híbrids i elèctrics. Una situació que deixa molts beneficiaris en una situació financera precària i sense possibilitat de continuar amb els seus plans de modernització.

  Des de l'APRS, en plena campanya electoral, es demana als futurs governants que, a més de garantir el pagament puntual de les subvencions atorgades, millori els processos administratius per evitar nous retards en el futur. L'èxit d'aquestes iniciatives no només beneficiarà els empresaris del Polígon Industrial de Riudellots de la Selva, sinó que també contribuirà al desenvolupament econòmic i social de Catalunya.