Comexi invertirà de 4 a 5 milions d´euros en el seu centre tecnològic

  • 17 Octubre 2012

GIRONA | ORIOL PUIG Comexi, especialista en la fabricació de maquinària per a la indústria de la conversió de l'envàs flexible, va anunciar ahir una inversió d'entre 4 i 5 milions d'euros en els propers dos anys en equipament que posarà a disposció del seu centre tecnològic. Tot i que els equips es mantindran a les instal·lacions del grup a Riudellots, el centre d'R+D+i es trasllada al Parc Tecnològic de la UdG, on es preveuen crear una trentena de llocs de treball.
Ho van anunciar ahir Manel Xifra, president de Comexi Group, i Pere Condom, director general del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. "Per a nosaltres la recerca i el desenvolupament són essencials, i estar situats dins l'ecosistema d'innovació que el Parc representa és molt important. Estic segur que la col·laboració entre les nostres entitats serà duradora i donarà uns grans fruits", va explicar Xifra.
Aquest centre tecnològic, que porta el nom del fundador de la companyia -Manel Xifra i Boada- estarà obert tant a empreses privades com a investigadors i centres de formació. Disposa d'un equip especialitzat en processos productius vinculats a l'envàs flexible en l'àmbit de la impressió i la seva operativitat, així com dels processos posteriors de laminació i tall.
"No es tracta només d'investigació relacionada amb el desenvolupament de maqunària, que és la nostra activitat principal com a empresa, sinó que l'objectiu és abarcar totes les tecnologies de l'envàs flexible i fer recerca conjunta per tal de fer-les avançar en la línia de l'eficiència i la sostenibilitat", va afegir el president de Comexi Group.
El centre tecnològic Manel Xifra i Boada és un projecte que Comexi fa anys que impulsa, tot i que va quedar frenat per la crisi econòmica i que ara es reactiva de forma definitiva. Des de fa un parell d'anys ja estava en funcionament a la planta de Riudellots. "Ha hi han passat més d'un centenar de tècnics de clients nostres de tot el món", va comentar Xifra.
Per la seva banda, el director del Parc Tecnològic de la UdG, Pere Condom hi va afegir: "La instal·lació de Comexi al Parc és un fet altament rellevant per al nostre projecte. Comexi és l'empresa gironina de referència i la presència aquí del seu centre tecnològic reforçarà les actuacions del Parc i generarà oportunitats de col·laboració". Condom va explicar la intenció del Parc per atreure empreses industrials consolidades en un ecosistema innovador en el que la majoria d'empreses són de nova creació.
Tot i el relantiment de l'economia mundial, Xifra va avançar que Comexi preveu tancar l'exercici amb una facturació propera als 100 milions d'euros, en línia amb de l'any 2011. El grup exporta la pràctica totalitat de la seva producció.
Amb més de 400 treballadors, Comexi Group està composada per sis marques, cada una especialitzada en un procés de conversió diferent: Comexi Flexo (impressió flexogràfica), Comexi Acom (impressió en rotogravat), Comexi Offset (impressions offset), Comexi Nexus (laminació de materials), Comexi Proslit (tall i rebobinat), i Comexi Enviroxi (solucions logístiques i de gestió mediambiental per a la indústria).

FONT: Diari de Girona