Icnita exporta el sistema del ‘bicing' de Girona a Sud-amèrica

  • 19 Octubre 2012

Una representant d'Icnita acaba d'arribar al Brasil per participar, avui mateix, en la inauguració a les ciutats de Campinas i Sao Caetano, de la instal·lació del sistema tecnològic de bicicleta pública que s'ha consolidat a Girona amb la Girocleta. Molts quilòmetres enllà, en una fira de Croàcia, també s'exposarà aquesta setmana el primer prototipus de bicicleta pública però elèctrica. Es tracta d'unes solucions fruit d'una necessitat comuna a moltes ciutats, la mobilitat sostenible, una de les línies estratègiques d'Icnita, l'empresa creada a Riudellots de la Selva.

El 80% de l'activitat d'Icnita són solucions a necessitats. D'aquestes, el 25%, ja van al mercat exterior i l'objectiu és que d'aquí a un parell d'anys el 25% se situï entre el 65% i el 70% de manera directa o indirecta -gràcies a la col·laboració amb partners locals o altres empreses catalanes vinculades al territori estranger-. Dins aquest mateix paràgraf de dades, cal dir que, segons explica el director general d'Icnita, Joan Maria Cassany, durant l'últim any l'empresa ha mantingut relacions amb 21 països estrangers, ja sigui directes o indirectes.

Un altre exemple de l'activitat d'Icnita és el sistema de Bicibox dissenyat per a la zona metropolitana de Barcelona i consisteix en uns mòduls que permeten l'aparcament, al seu interior, de bicicletes privades a través d'un sistema d'identificació de cada usuari i que s'ha traduït amb cap a 1.500 places d'aparcament protegit de bicicletes en poblacions de l'àrea. L'última que ha incorporat aquest sistema és Sant Cugat del Vallès.

En aquesta activitat de mobilitat sostenible, a Icnita, a part dels clients de l'Estat, també estan treballant en oportunitats de negoci o ofertes al Brasil, el Perú, Colòmbia, Xile i d'altres del centre d'Europa. També ho fa en països amb grans problemes de mobilitat, en ciutats superpoblades amb un trànsit caòtic i on és necessari reduir el nombre de cotxes de la via pública. La necessitat hi és, i Icnita en proposa la solució.


Font: Diari de Girona