Els alcaldes faran “atestat” de cada accident a l\'N-II

  • 19 Juliol 2012

Els alcaldes de la Selva ja no saben què fer perquè el desdoblament de l\'N-II sigui una realitat. Ahir, en el Consell d\'Alcaldes que es va fer a Riudellots de la Selva, es va informar de la visita reivindicativa que es va fer el mes passat a Madrid. El resultat no va ser l\'esperat, però els alcaldes i representants municipals en general no es resignen a l\'oblit, i ahir van decidir tirar endavant una altra iniciativa, esperonats –malauradament– per una nova desgràcia (l\'accident de dilluns a Maçanet de la Selva). A partir d\'ara –i a iniciativa de l\'Ajuntament de Riudellots–, els ajuntaments i el Consell Comarcal enviaran un informe de cadascun dels accidents que passin a l\'N-II tant al Congrés dels Diputats com als membres de la comissió de Foment.

El president del Consell Comarcal, Robert Fauria, va explicar ahir que en la reunió d\'alcaldes es pretenia informar del viatge a Madrid, ja que no tots els alcaldes hi havien pogut assistir. “Nosaltres, d\'aquella reunió, ja en vam treure les conclusions, va anar bé pel que fa a repercussió mediàtica, però malament pel que fa al resultat. Avui ho hem explicat i s\'ha pres la decisió que cada vegada que hi hagi un accident a la zona dels municipis afectats, l\'Ajuntament afectat i el Consell Comarcal enviïn un informe de la desgràcia als portaveus dels membres de Foment perquè n\'estiguin assabentats”, va dir Fauria.

L\'alcaldessa de Riudellots, Montse Roura, va recordar que en el ple municipal del 2 de juliol tots els grups de Riudellots, per unanimitat, van acordar que cada cop que hi hagi un accident es farà arribar un informe a Foment, una iniciativa que ara s\'estendrà ja que va rebre el suport del Consell d\'Alcaldes. Per Roura, es tracta, un cop més, de demostrar unitat entre els alcaldes i fer pressió per buscar una solució a l\'estat lamentable de la carretera. “És l\'eix principal de connexió que tenim amb Europa a la part est del país, i sembla que en parlin com si fos un corriol. Això és no entendre la realitat que tenim”, va manifestar Roura. L\'alcaldessa de Riudellots va recordar que ahir mateix hi va tornar a haver un accident. “En tenim gairebé un dia per l\'altre, i es tracta que ho puguem transmetre i que a Madrid vagin rebent totes les desgràcies que hi ha”, va concloure.

Font: El Punt