Els empresaris de Riudellots preocupats per l'onada de robatoris. ¿On estan les càmeres que va prometre l'Ajuntament?

  • 15 Agosto 2021

Els empresaris de Riudellots preocupats per l'onada de robatoris. On estan les càmeres que va prometre l'Ajuntament?

La nit del 14 al 15 d'agost ha tingut lloc per tercera vegada aquest any el robatori del caixer del Banc Santander de Riudellots, situat a peu de carretera de la C-25. Els empresaris del polígon industrial de Riudellots estan molt preocupats per aquesta onada de robatoris, ja que entre aquest any i l'anterior s'acumulen ja una vintena, per no parlar dels furs habituals de material que es deixa a l'exterior. Això ha obligat que des de l'APRS hàgim hagut d'incrementar el servei de vigilància privada i per tant la despesa en aquesta partida.

Unes càmeres de seguretat que no arriben...

Des de finals de 2018 que l'ajuntament de Riudellots va signar un Conveni multilateral entre el consell comarcal de la selva i diversos ajuntaments, passant per l'anunci oficial a diversos mitjans de comunicació de la instal·lació de 18 càmeres de seguretat l'agost de l'any passat per part de l'Ajuntament de Riduellots, destacant que serien dels primers municipis de les comarques de Girona en tenir-ne, la realitat és que el dia d'avui no s'ha instal·lat ni una càmera de seguretat. Des de l'APRS s'ha demanat de forma reiterada a l'Ajuntament que instal·li les càmeres de seguretat, ja que ara com ara la majoria de municipis ja en tenen, inclús alguns d'ells amb menys pressupost que Riudellots. Les excuses donades per l'ajuntament han estat diverses: que els mossos d'esquadra no aprovaven el projecte, quelcom desmentit pel mateix cos, fins a problemes amb la licitació.

La realitat és que la falta de càmeres, sumat a la vacant actual dels vigilants municipals, fa que des de l'APRS vegin la situació com a molt preocupant.